Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

FTP, DROPBOX & SPREND

TANKA UPP VIA FTP

Om du vill tanka upp filer till vår FTP-server kommer du behöva ett användarnamn och ett lösenord. Det får du genom att kontakta oss på Affärstryckeriet. Se till att spara uppgifterna på ett säkert ställe.

Det finns massvis med FTP-klienter, men de ser ungefär likadana ut och har oftast samma funktion. Vi rekommenderar att använda FileZilla (Windows, Mac, Linux) eller Transmit (Mac).

Leta reda på connect-inställningarna. Där fyller du i informationen som du fått av Affärstryckeriet tidigare.

Host/Server: ftp.atn.se.
User/Username: Användarnamnet du fått av Affärstryckeriet.
Password: Lösenordet du fått av Affärstryckeriet.

Klart. Dags att ansluta. Tryck på Connect, GO eller OK beroende på program. Om allt går väl bör du nu vara ansluten till vår server. Du kan nu enkelt dra och släppa filer till servern.

Om du inte lyckas ansluta till vår server kan det bero på en enkel inställning i FTP-klienten. Leta reda på inställningarna för programmet och sök sedan reda på inställningen som behandlar Passive Mode. Prova att aktivera eller avaktivera den inställningen. Skulle det fortfarande vara problem att ansluta kan det bero på att något är felstavat, men då brukar FTP-programmet varna om det.

Några tips:

Packa/komprimera filerna innan ni för över dem till oss. Det minskar risken för korrupta filer och snabbar upp överföringen. Vad ni väljer för zip-program är helt upp till er. 7-Zip eller Stuffit är två bra gratisalternativ.

Skicka bara de aktuella filerna. Det är slöseri av tid för samtliga parter om dubletter eller onödiga filer tankas upp.

Vår FTP-server är inte något ställe för långvarig lagring. Vi tömmer våra kunders mappar med jämna mellanrum eller när jobbet är slutfört.

Undvik konstiga filnamn. Undvik åäö, snedstreck och liknande i filnamnen.


TANKA UPP VIA DROPBOX

Skapa en länk till filer eller mappar i din Dropbox och dela snabbt och enkelt dina filer med oss. Skicka länken till info@atn.se
Mer info om Dropbox finner du här.


TANKA UPP VIA SPREND

Surfa in på https://sprend.com och ladda upp din fil (upp till 2GB.) Mottagarens mail: info@atn.se. Klart!

Det är alltid bra om du dubbelcheckar att vi fått din fil. Skicka iväg ett mail!